De Chrysler USA tak verscheepte in 2022 in totaal 1.861.000 units, een kleine verhoging van 2%, maar met een relatief hoge marge.
Ver weg het grootste gedeelte waren Jeeps met 900.000 en RAMs met 700.000. Door gebrek aan nieuwe producten bleven de aantallen Chrysler en Dodge relatief laag, maar dit zou sterk kunnen verbeteren als in 2023 en volgende jaren de ( te ) lang verwachte nieuwe modellen op de markt komen . Gelijktijdig begint men ook het export potentieel van de Amerikaanse modellen te ontdekken nu men ze met relatief zuinige milieu gunstige motoren kan verkopen i.p.v de dikke 6 en 8 cilinders benzine slurpers. Op een totale Stellantis bruto winst van 22 miljard euros komt 14 uit de USA – 2 uit Zuid-Amerika en 6 uit Europa, wat relatief laag is bij gebrek aan premium sales. Maar voor de grote bazen van Stellantis was het toch een heel goed jaar want in tegenstelling tot het verleden krijgen zij nu een jaarlijkse prestatie bonus en die was in totaal zo’n 2 miljard (helaas bruto !).