Introductie

Momenteel verstaan wij onder Chrysler Classic Cars alle modellen voor 1980, ook omdat dit min of meer de periode van de grote en motorisch sterke modellen afsluit. Dit sluit ook redelijk goed aan op de toekomstige Nederlandse klassieker regels waarbij een auto ook minstens 30 jaar oud moet zijn om als klassieker te gelden.

In principe hebben wij er geen probleem mee, als er bepaalde modellen van iets na 1980 op een meeting komen zoals de opvolgers van de compact cars ( zie december 2011 compact bulletin ) , modellen die nog achterwielaandrijving hadden op het moment, dat Chrysler overgeschakeld was op voorwielaandrijving met de Horizon en K-cars als basis.

Gezien het beperkte aantal klassieke Jeep Wagons van voor 1980 geldt hetzelfde principe.

Wij moeten er ook rekening mee houden, dat tussen 1978 en 1987 de verkoop van Chrysler in Europa op een enkele kortstondige periode na bijna stil gelegen heeft door de problemen in de USA. Daarna werden de Minivans het speerpunt van de verkoop en in 87 kwam Jeep bij Chrysler.

Leuke handige autos die Minivans maar een Chrysler klassieker meeting mee opvullen lijkt niet zo interessant voor onze huidige doelgroep. Toch zou Chrysler uiteindelijk vanaf de jaren 90 weer iets van zijn oude glorie terug krijgen en met spectaculaire wagens uitkomen, die zeker het potentieel hebben om in de toekomst een klassieker te worden. Dit brengt ons op het idee om naast de bestaande pre-1980 modellen voortaan ook “Future Classics” tot onze doelgroep te bestempelen. Op zichzelf niet eens zo’n nieuw idee, getuige de opkomst van het begrip Youngtimer, maar in ons geval zouden deze modellen een interessante aanvulling van een meeting kunnen zijn.

Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan volgende modellen, waarbij het in het algemeen om wagens gaat waarvan je mag verwachten, dat de eigenaren autoliefhebbers zijn en dus ook interesse aan de dag zouden leggen voor de huidige klassiekers en omgekeerd natuurlijk.

Commentaar op dit idee horen wij graag.

Crossfire – Challenger nieuw model – Chrysler Maserati ( zijn die er in NL ?) – 300 en Magnum SRT ( de nieuwe Hemi generatie ) – Jeep met Hemi – Prowler – PT Cruiser speciale versies – Viper modellen

Laat een reactie achter