Dit lagere volume is grotendeels te wijten aan de chips problemen, maar ook aan de veroudering van het Chrysler en Dodge programma uitgezonderd de Challenger die steeds meer een geduchte concurrent van de Mustang wordt. Maar het zal nog geruime tijd duren voordat er nieuwe modellen op de markt zijn zoals de net aangekondigde Chrysler Airflow in 2025, zodat op de korte termijn Jeep en RAM die binnenkort al product verbeteringen tegemoet kunnen zien de kar moeten blijven trekken.
Maar de totale Amerikaanse markt steeg toch nog 3.1% tot 1.405.0513 units door goede resultaten bij Ford ( plus 7.5% ) en Toyota ( plus 10% ).
GM deed het slecht met een min van 15.1%, waarbij de Silverado steeds meer concurrentie van de RAM heeft te verduren. Ook van invloed is dat Tesla met een plus van 65% 314000 wagens afzette.
Stellantis verkopen per model waren als volgt:

HE/10-1-2022