Dodge is de laatste jaren redelijk succesvol geweest met de Challenger en Charger modellen en heeft zich opgewerkt tot het “performance merk” van Chrysler niet in het minst door de introductie van de diverse modellen met Hellcat motor. Ook belangrijk is dat Dodge niet voor niets de eerste plaats behaalde in het 2020 JD Power klassement van klant tevredenheid ( zie onze site ). Als Europeaan kun je je afvragen of in het kader van de introductie van diverse elektra modellen het nog wel logisch is dat Dodge met dikke V8 motoren tot zo’n 800 pk op de markt komt.
Voorlopig zijn deze wagens in de US nog behoorlijk populair en belangrijk door de hoge marges. Maar het is geen geheim, dat FCA US ook hybride modellen in de planning heeft.
In de bijlage meer informatie over de Dodge 2021 Hellcat modellen via collega Allpar.com