Het was in de jaren 70 , dat binnen Chrysler men het enigszins risicovolle idee had een Minivan personen range te introduceren.
Ik – Hans Ensing – heb ze destijds nog als klei modellen in de styling studio in Detroit zien staan, maar het zou uiteindelijk tot 1984 – onder Iacocca – duren voordat ze op de markt kwamen. Wat voor hedendaagse normen wagens met een redelijk eenvoudig interieur was zou in 6 generaties uitgroeien tot de luxe innovatieve Chrysler Pacifica en de iets eenvoudigere Dodge Caravan die momenteel nog altijd MPV markt leiders zijn in Noord-Amerika met een aandeel van meer dan 50% . Publicitair gezien ook interessant is dat Google een uitgebreide Pacifica vloot heeft om autonoom rijden te testen ( zie waymo.com ). Het succes van de Chrysler/Dodge MPV modellen is zeker van invloed geweest op de lancering van alternatieve SUV concepten bij de andere autoproducenten.
Meer details search naar de site van onze collegas van allpar.com