Vroeger dan normaal hebben wij nu al besloten om op Zondag 18 juni deel te nemen aan de Nationale Oldtimersdag in Lelystad middels een speciale presentatie – Een eerbetoon aan Virgil Exner – de bekende ontwerper van de vele mooie Chrysler groep wagens wagens van 1952 t/m 1962.

In grote lijnen zijn dit de GHIA Specials gevolgd door de eerste Forward Look ( de One Million Dollar Look ) van 1954 t/m 1956 met de eerste kleine vinnen – de spectaculaire 1957 t/m 1959 modellen met de grote vinnen – de laatste modellen door hem ontworpen de 1960 t/m 1962 modellen zoals de Imperials met de koplampen op de bumper en de eerste compact cars van Chrysler de Valiant en de Dodge Lancer. Meer weten over Virgil Exner zie onze site onder pers en boeken. Zijn boek is een aanrader!
Wij schatten dat wij aan dit eerbetoon met een 25 tal wagens kunnen deelnemen. Deze wagens komen te staan naast een speciale tent met stoelen die wij van de organisatie gehuurd hebben.

Onnodig te zeggen, dat wij ook de andere Chrysler rijders uitnodigen naar Lelystad te komen, er zijn geen deelnemers kosten en bij binnenkomst krijgt u ook nog een lunch pakket en consumptie bonnen. Helaas is er wel een limiet, de toegang is voor wagens tot en met jaargang 1970 en de organisatie wijkt daar niet van af.
Heeft u een jongere wagen kom dan toch en zet hem op de grote parkeerplaats bij aankomst of probeer mee te rijden met een oudere klassieker want de meeting , welke door de FIVA is uitgeroepen tot enige Nederlandse meeting met een internationale HI-Ranking met 15 andere wereldwijd, zal zeker de moeite waard en gezellig zijn.
Begin volgend jaar volgt nog meer informatie,maar let op u dient zich uiterlijk eind April rechtstreeks in te schrijven middels het speciale formulier beschikbaar via hun site, maar ook graag mij tegelijk informeren.

en meer …………

Wie naar de meeting in Soesterberg is geweest heeft kunnen zien, dat er enkele LeBaron convertibles uit de jaren 90 waren in het kader van ons idee van “Future Classics” . Een van hen Gortie Bekkers had ik al eerder ontmoet en hij heeft de ambitie om in de toekomst meer te doen voor ons, temeer daar ik natuurlijk ook een leeftijd nader dat ik niet alles meer zelf wil/kan doen. Gortie heeft een redelijke automobiel kennis en zijn eerste proef van bekwaamheid is,dat hij in het organisatie comité zit van een rit voor toekomstige Europese Chrysler klassiekers naar het mooie Mondsee in Oostenrijk in de maand Mei.
Dit evenement is ondertussen ook open voor alle Chrysler groep klassiekers en er hebben zich al enige nieuwe deelnemers gemeld. Interesse? zie de site http:lebaron-rally.eu/nl/
Rechtstreeks contact met Gortie: gortiebekkers@hotmail.nl
Mobiel 0625371551.

September meeting?
Afhangende van de Lelystad meeting besluiten wij later of er nog de gebruikelijke September meeting zal plaats vinden.

Groet
Hans Ensing- hansensing38@gmail.com