Clubs

De Chrysler International Club

Hans Ensing – Algemeen coördinator en tekstschrijver van de site informatie.

Een buitengewoon exclusieve club van voormalige medewerkers  – de jonge generatie van toen – van de vroegere Chrysler International Assemblage fabriek in Rotterdam. . Jawel dat leest u goed want die fabriek assembleerde in de jaren 60 diverse Chrysler USA modellen voor de Europese markt, na eerst in de 50’er jaren  o.a. nog de Nekaf Jeep gemaakt te hebben. Onze eerste reunie meeting vond plaats in 1988 maar wel zonder auto’s. Uiteindelijk zouden wij in 2000 in contact komen met het …

 

Chrysler Compact Car Register
van voorzitter Ton Coebergh (coebergh@hetnet.nl)

Ton is het verhaal van de auto van mijn vader, want die had een Plymouth Valiant gebouwd in Rotterdam en Ton richtte de club op voor eigenaren van Chrysler Compacts uit de jaren 60 en 70 met de bekende namen Plymouth Valiant-Dodge Dart en de daar van afgeleide eerste Barracuda’s.

Die Valiants en Darts waren in hun tijd redelijk populair en er zijn er in totaal wereldwijd vele miljoenen van gebouwd. In Europa werden deze wagens behalve in  Rotterdam voor de  toenmalige EEG  ook in Zwitserland en Spanje gebouwd en in Ton’s club zitten dan ook Zwitserse exemplaren. Een Spaanse Dart hoopt de club nog eens te kunnen verwelkomen.

Recentelijk is het register uitgebreid met de Compact Plus klasse, min of meer de natuurlijke opvolgers van de Valiant en Dart modellen. De “laatste echte ”  achterwielaangedreven modellen tot en met 1989 ( voor meer details zie onder bulletins op deze website).

De Mopar Club ( www.mopar.nl   Herman Meiners,  zie pdf over Herman)
MOPAR staat voor Chrysler fans, die rijden in stoere Chargers-Roadrunners-Sebrings-Challengers-Cudas en dergelijke met een zware V8 of Hemi motor uitgeruste wagens en vaak ook voorzien van fraaie wielen-banden-uitlaten etc. etc. De eigenaren besteden er vaak veel tijd aan en zijn veelal regelmatige deelnemers aan drag races of andere sportieve evenementen. De Mopar site geeft specifieke informatie voor deze categorie Chrysler rijders waarvan we altijd veel mooie exemplaren zien op onze jaarlijkse meeting.

Het Chrysler NL Prewar (1942 ) Register.
Peter de Groot , eigenaar van een 1929 Chrysler Imperial Speedster 75 specialiseert zich in Prewar Chrysler groep modellen . Hij beschikt over een internationaal contact netwerk en is te bereiken via envirior<gropet@ziggo.nl>- mobiel 0622747813

 

 

Chrysler Imperial NL Postwar ( 1946– 1975 ) Register.

Er zijn in Nederland relatief veel mooie Chrysler Imperial’s uit dit tijdperk. Veel contacten worden onderhouden middels de specialist voor dit soort wagens Ko de Groot (geen familie van Peter) . *Hij is bereikbaar onder 06 6249794.

Ook veel gebruikt is het internationale Imperial forum.

Jeep Classics

jeep2

In het kader van onze algemene marketing campagne Jeep Classics is er De Dutch Full Size Jeep Owners Club ( Ton Groenenboomgreentri67@gmail.com).Maar daarnaast zijn er ook contacten met enkele privé verzamelaars met diverse mooie modellen uit de 50er en 60 er jaren zoals Wagons – Pickups en de Jeepster.
Jeep is momenteel hot, maar klassieke Jeeps van voor 1980 zijn zeldzamer, omdat het fenomeen SUV toen nog in de kinderschoenen stond en goed gerestaureerde wagens uit die periode zijn tamelijk exclusief, maar hogere verkopen vanaf de jaren 80 zijn ook merkbaar in een toenemend aantal Jeep klassiekers.
Veel informatie over de huidige Jeeps en club activiteiten vindt u ook op de site van onze collegas van www.jeepclub.nl

Future Classics

Jan van de Water  was vanaf 1985 tot 2003 als After Sales Manager verantwoordelijk voor o.m. homologatie,trainingen,parts en product development in de internationale Chrysler organisatie en kent veel van de Chrysler,Dodge en Jeep producten vanaf die tijd en rijdt nog steeds Jeep. Verder heeft Jan ook ervaring in het opzetten van klassieker evenementen. Jan is bereikbaar onder j.vdwater@live.nl

050603


European Speciality Cars met Chrysler V8 Power.
 
In de periode 1950/1975 hebben diverse kleine Europese fabrikanten van Speciality Cars zoals Bristol –Facel Vega – Ghia – Jensen – Monteverdi gebruik gemaakt van Chrysler V8 Technology en Torqueflite automatische transmissies . Wij nodigen eigenaren van dergelijke wagens altijd uit voor onze meetings.